מיון פסולת

מיון פסולת יעיל הוא תנאי לחיסכון בעלויות ולתפוקה מרבית בתהליך המיחזור.
ורידיס משקיעה מאמצים רבים בפיתוח אמצעי מיון ובשיפורם. תהליכים מתקדמים מאפשרים זיהוי, הפרדה והכשרה של חומרי פסולת לשימוש חוזר בתעשייה ובחקלאות. מתקני המיון של ורידיס (MRF- materials recovery facility) עומדים בתקנים בינלאומיים מחמירים.

שיטות המיון של ורידיס מתבססות על תהליכים עתירי ידע ועל ציוד מתוחכם:

  • מכשור אופטי להפרדה של בקבוקים, אריזות ומרכיבי פסולת נוספים מפוליאתילן ומפוליאתילן בצפיפות גבוהה (PET ו-HDPE)
  • מכשור אופטי להפרדה של מרכיבי פסולת בלתי שקופים (non-transparent)
  • מכשור אופטי להפרדת אריזות קרטון ונייר
  • מכשור להפרדה מגנטית של מתכות שונות ולהפרדת אל-מתכות

אמצעי המיון מאפשרים הפרדה ברמות דיוק גבוהות של שקיות פלסטיק, PET ו-HDPE, נייר וקרטון, מתכות, אל-מתכות וסוגים שונים של פלסטיק (PP ו-LDPE).

 

מתקן המיון בעפולה

ורידיס מפעילה את מתקן מיון הפסולת בעפולה שהינו מתקן מיון הפסולת התעשייתי הראשון בישראל והציב רף חדש להפרדת חומרים ולהשבתם לשימוש חוזר. המתקן קולט מדי יום כ-800 טון אשפה, ומצליח באופן עקבי להשיב שיעור ניכר מהפסולת לשימוש חוזר. התפוקה משווקת למפעלים תעשייתיים, העושים בחומרי הגלם הממוחזרים שימוש בתהליכי ייצור מורכבים.

בימים אלו משלימה ורידיס את הקמתו של מפעל מיון פסולת חדש במקומו של המפעל הישן.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לנתי לב nati_l@groupve.co.il

מפעל מיון הפסולת החדש בעפולה

ורידיס מקימה בעפולה מפעל חדש למיון פסולת הצפוי להתחיל הפעלה מסחרית במהלך המחצית השנייה של שנת 2021. המפעל החדש הינו בין המפעלים המתקדמים בעולם והוא כולל את הטכנולוגיות החדשניות ביותר בתחום מיון והפרדת פסולת. המפעל החדש צפוי להגדיל את כושר קליטת הפסולת לשיעורים של כ-1,500 טון ביום. המפעל תואם לאסטרטגיה של המשרד להגנת הסביבה והוא עומד בתנאים הסביבתיים המחמירים ביותר.

RDF – דלקים מוצקים

ורידיס חלוצה בפיתוח ויישום טכנולוגיות ליצור דלקים מוצקים בישראל.
הדלקים המוצקים (SRF – Solid Recovered Fuels) והדלקים העשויים מפסולת יבשה בלתי מסוכנת (RDF-Refuse Derived Fuel) משמשים כדלק חלופי במתקני ייצור אנרגיה. בין היתר מחליפים הדלקים שריפת פחם בתחנות כוח, ומספקים אנרגיה לכבשני ייצור בתעשיית המלט.

הטכנולוגיות החדשניות של ורידיס משיגות מטרה כפולה: סביבה נקיה לצד מענה לביקוש הגובר לאנרגיה.
בטכנולוגית ה-RDF נעשה שימוש חוזר בכמויות משמעותיות של פסולת עירונית ושל פסולת תעשייתית ומסחרית בלתי מסוכנת. בכך נחסכות עלויות הטיפול בפסולת וההטמנה, והסביבה נותרת נקיה יותר. הדלקים מזינים תהליכי ייצור בתעשיות מפתח, ונותנים מענה לדרישה הגוברת לאנרגיה זמינה לניצול בתנאים תחרותיים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל-info@groupve.co.il

RDF חירייה

מתקן מיון הפסולת של ורידיס בחירייה הוא מתקן ה-RDF הגדול והמתקדם בעולם, והנו הראשון ליישם את טכנולוגיית ה-RDF מפסולת ביתית בישראל

  • המתקן מטפל מדי שנה ב-650,000 טון פסולת, ש-80% ממנה פסולת עירונית ו-20% פסולת מסחרית ותעשייתית בלתי מסוכנת.
  • ה-RDF יהווה תחליף יעיל ונקי לדלקים פוסיליים מזהמים (petcoke).
  • 25% מתפוקת המתקן ישמשו כדלק חלופי במפעל ליצור מלט של חברת "נשר" ברמלה.

המתקן חוסך פליטה של 165,000 טון פחמן דו-חמצני מדי שנה, היקף המקביל לפליטה השנתית של כ-33,000 כלי רכב

הפסולת המועברת למתקן מוערכת בערך קלורי ממוצע של 2,100 קילו-קלוריות לק"ג עם תכולת לחות של 40%. לאחר תהליך המיון והעיבוד מגיעים ערכי ה-RDF של ואוליה ליותר מ-4,000 קילו-קלוריות לק"ג עם תכולת לחות פחותה מ-22%.

 

לפרטים נוספים ניתן לפנות ל-info@groupve.co.il

טכנולוגיות חדישות במתקני המיון של ורידיס מבטיחות ניצול חוזר של אחוז גבוה מחומרי הפסולת, בשורה אחת עם המיתקנים המובילים בעולם

דילוג לתוכן